Izbira otroškega vozička

Ko vstopite v drugo polovico nosečnosti se počasi začnejo skrbi o predmetih, ki jih bo vaš otrok potreboval. Mamice že kmalu začnejo iskati kar najboljši otroški voziček na trgu. Vsaka ima svoje zahteve in temu primerna je tudi ponudba vozičkov v trgovinah. Poznamo mnogo vrst vozičkov. Na voljo so nam vozički za dvojčke, športni vozički, casual vozički in še kaj drugega.

voziček

Dejansko se porajajo različne želje že v številu koles. Nekatere želijo voziček z manjšimi kolesi, nekatere z večjimi, nekatere pa celo tricikel. Zahteve se razlikujejo tudi v izbiri materialov ogrodja ali pa v možnosti zložljivosti vozička. Široka izbira omogoča, da si izberete ravno takega, kot želite. Kaj želite pa je odvisno predvsem od vas. Če ste ogromno na poti, verjetno potrebujete voziček, ki se enostavno zloži in ni pretežak. Če bo vožnja z vozičkom po makedamu, verjetno želite tudi večja kolesa in amortizerje. Dobiti oboje skupaj je zelo težko, saj velikost koles in vgradnja amortizerjev kar precej dodata k sami teži vozička, zato morate razmisliti kaj vam ustreza. Za vožnjo, večinoma po asfaltu pa so ustrezni tudi vozički z manjšimi kolesi.

Kaj pa košara?

Najboljša izbira je izbira košare, ki je ravna in omogoča otroku dovolj prostora, da se lahko prosto giblje. Ko mu enkrat postane pretesna pa je verjetno že dovolj velik, da vzdržuje sedeči položaj in lahko vzamemo voziček z naklonom. Pri izbiri vozičkov z naklonom je še vedno pomembno, da se naklon da do konca zravnati. Moramo pa se zavedati, da, ko uporabljamo naklon, otroku nastavimo 90 stopinjski kot, kar otroku omogoča pravilno sedenje. Ko otrok sedi, moramo paziti, da ima v kolkih, kolenih in gležnjih prav tako 90 stopinjski kot.

Kategorije